Controalele inspectorilor ITM Călărași pentru depistarea muncii la negru, continuă: au fost aplicate amenzi de peste 20.000 de lei

Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews
Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași a efectuat, în primele trei săptămâni ale acestei luni, controale în vederea combaterii muncii nedeclarate și pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătății în muncă.

Astfel, potrivit ITM Călărași, în domeniul relațiilor de muncă s-au efectuat 67 de controale, din care 65 au fost pe muncă nedeclarată, 10 angajatori au fost sancționați și au fost aplicate amenzi în valoare de 7.500 de lei. În domeniul securității și sănătății în muncă, s-au efectuat 62 de controale, 50 de angajatori au fost sancționați s-au aplicat 120 de avertismente și amenzi în valoare de 14.500 de lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse măsuri cu termene precise de rezolvare.

Acțiunile de control au fost efectuate în diferite domenii de activitate: transporturi rutiere de mărfuri, activități de telecomunicații prin rețele de cablu, activități de inginerie și consultanță tehnică, creșterea bovinelor, învățământ pentru școlari și preșcolari, primării, jocuri de noroc și pariuri, restaurante, agricultură, comerț, construcții, activități de pompe funebre, patiserii, activități de curățenie, activități ale grădinilor zoologice, botanice și ale rezervațiilor naturale, etc.

Printre neconformitățile constatate enumerăm;

  • contractul individual de munca (CIM), nu conține prevederi referitoare la repartizarea programului de muncă;
  • angajatorul nu a întocmit programarea concediilor de odihnă;
  • angajatorul nu face dovada comunicării către salariați a deciziilor de încetare a CIM, a adeverințelor de vechime și a extrasului din Revisal;
  • nerespectarea prevederilor privind transmiterea datelor în Revisal;
  • angajatorul nu ține evidența orelor de muncă cu evidențierea orei de început și de sfârșit a programului de muncă;
  • trusa de prim ajutor are termenul de valabilitate expirat;
  • fisele de instruire nu sunt completate cu declarația de traseu a lucrătorilor;
  • nu toate prizele sunt inscripționate cu valoarea nominală a tensiunii de alimentare;
  • în fața tabloului electric din depozit nu există covor electroizolant;
  • depozitul de marfă era supraaglomerat;
  • lucrătorii numiți prin decizie să acorde primul ajutor, nu sunt instruiți în acest sens;
  • lista internă de acordare E.I.P. nu cuprinde sortimente de echipament pentru protecția picioarelor;
  • nu s-a prelucrat manualul de exploatare al tractoarelor și mașinilor agricole din import;
  • nu au fost prelucrate lucrătorilor fișele tehnice de securitate ale produselor de uz fitosanitar utilizate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*