Un grup infracțional organizat din Călărași se ocupă de traficul de persoane și minori încă din 2012

FOTO cu rol ilustrativ

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Călărași și ofițerii de poliție au efectuat joi, 25 mai, percheziții într-un amplu raid împotriva unei grupări infracționale specializate în trafic de persoane și trafic de minori. Acțiunea a avut loc în județele Călărași și Ilfov, precum și în municipiul București.

Potrivit informațiilor, grupul infracțional organizat, înființat în județul Călărași încă din anul 2012, a recrutat și exploatat mai multe persoane prin diverse metode, inclusiv inducerea în eroare prin utilizarea metodei lover-boy, precum și utilizarea violenței fizice și psihice. Într-un interval extins de timp, între anii 2012 și 2020, grupul a exploatat opt persoane vătămate, dintre care una era minoră, determinându-le să practice prostituția în Franța. Activitatea infracțională a grupului le-a adus un avantaj financiar semnificativ.

De asemenea, în perioada 2021 – 2022, unul dintre membrii grupului a recrutat și exploatat o persoană vătămată în Olanda și în România, forțând-o să se prostitueze. În plus, în anul 2010, înainte de formarea grupului infracțional organizat, unul dintre suspecți a recrutat o minoră pe care a exploatat-o într-o zonă rurală a județului Călărași.

În cadrul investigației, s-a descoperit că mai multe persoane apropiate membrilor grupului infracțional i-au sprijinit în obținerea de beneficii materiale, inclusiv sume de bani provenite din exploatarea victimelor traficului de persoane. Acestea au însumat aproximativ 700.000 de euro.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*