Sancțiuni de peste 160.000 de lei, aplicate, în weekend, de polițiștii călărășeni

Acțiunile polițiștilor călărășeni pentru siguranța comunității din acest weekend au avut ca rezultat prinderea în flagrant a șase persoane, precum și dispunerea a trei măsuri preventive. În trafic, pentru neregulile rutiere, 34 de conducători auto au rămas fără permis.

Potrivit Poliției Județene Călărași, în perioada 31 martie – 02 aprilie, peste 400 de polițiști au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 21 de acțiuni punctuale și s-a intervenit la 138 de evenimente sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 42 de infracțiuni, șase persoane au fost prinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse trei măsuri preventive. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 419 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 160.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate șase infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, au fost reținute 34 de permise de conducere și retrase 26 de certificate de înmatriculare.

Exemple:

  • La data de 01 aprilie, ora 22.34, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Budești au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras un autoturism. În fapt, în intervalul orar 21.00 – 22.30, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în curtea locuinței unui bărbat, de 72 de ani, din satul Aprozi, de unde au sustras un autoturism cu care s-au deplasat până în comuna Șoldanu, ulterior abandonându-l pe un teren extravilan. Cercetările desfășurate cu operativitate de polițiști au condus la identificarea autorului, acesta fiind un tânăr, în vârstă de 19 ani, din orașul Budești, județul Călărași. Față de cel în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 ore, acesta este cercetat de polițiști pentru furt calificat și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
  • La data de 02 aprilie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Părului, din comuna Ciocănești, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, de 33 de ani, din localitate. Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*