30 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier au rămas fără permis, în județul Călărași

IPJ Călărași. FOTO Adrian Boioglu
IPJ Călărași. FOTO Adrian Boioglu

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din acest weekend, polițiștii au intervenit la 126 de sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 30 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

În perioada 15-17 decembrie, aproximativ 400 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Polițiștii au intervenit la 126 de evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112 și au organizat 30 de acțiuni.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 44 de infracțiuni și au prins în flagrant 6 persoane.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 376 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 127.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 6 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 30 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

La data de 15 decembrie a.c., în jurul orei 16:20, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu-Gară au efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism, condus de un tânăr, de 27 de ani.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halena alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital,  în vederea recoltării unor mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvâșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*