Acțiune a polițiștilor rutieri călărășeni pentru verificarea stării tehnice a vehiculelor

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat pentru a verifica starea tehnică a vehiculelor.

Astfel, în zilele de 13 și 14 aprilie, polițiștii au desfășurat o acțiune comună cu specialiști ai Regiei Autonome – Registrul Auto Român, pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale, autovehiculelor înmatriculate în alte state și autoplatformelor destinate transportului de vehicule, înmatriculate în România sau în alte state.

Verificările au vizat:

  • sistemul de frânare, mecanismul de direcție, sistemul de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, instalația de iluminare/semnalizare și echipamentele electrice;
  • existența și autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor; vizibilitatea și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitatea dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate;
  • legalitatea aplicării tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale;
  • punți, roți, anvelope și suspensie; corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor;
  • deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia;
  • plăcuțele cu numere de înmatriculare ale autovehiculelor confecționate cu încălcarea standardelor în vigoare.

În cadrul acțiunii au fost controlate 334 de autovehicule, fiind aplicate 182 de sancțiuni contravenționale și constatate trei infracțiuni. Totodată, polițiștii au reținut 15 permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.

Exemple:

  • La data de 14 aprilie, ora 07.08, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 58 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în municipiul Călărași, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,55 mg/l alcool în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
  • Tot în ziua de 14 aprilie, la ora 23.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Călărași. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat. Totodată, în urma controlului autovehiculului, în portbagaj a fost găsită cantitatea de 4,7 kg de crap și 22,5 kg de novac, fără documente de proveniență. Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, peștele a fost lăsat în custodie la o societate de profil. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „Deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește”.
  • De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, în data de 14 aprilie, în localitatea Mihai Viteazu, un bărbat de 50 de ani, din comuna Grădiștea, județul Călărași, în timp ce conducea un autoturism ce tracta o remorcă. Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismul avea inspecția tehnică periodică expirată. Totodată, în remorcă a fost găsită cantitatea de 140 de kg de pește din specia fitofag, fără documente de proveniență. Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, peștele a fost lăsat în custodie la o societate de profil. Șoferul a fost sancționat contravențional cu 1.305 lei, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare, totodată, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*