Acțiune de deratizare în Călărași, între 13 și 15 octombrie

Stradă din Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Municipiului Călăraşi informează că va executa în perioada 13 – 15 octombrie 2021, în intervalele orare 08:00 – 12:00 şi 13:00 – 17:00, tratamente de deratizare în vederea eliminării populaţiei de rozătoare de pe domeniul public.

Tratamentele se vor aplica doar atunci când condiţiile atmosferice sunt favorabile, în caz contrar putând fi prelungită perioada (fapt ce va fi comunicat ulterior).

Substanţele active ale produselor utilizate sunt difenacoum, bromadiolone şi brodifacoum, acestea fiind avizate de Ministerul Sănătăţii prin Comisia Naţională pentru Produse Biocide.

Primăria Călărași recomandă populației să evite să circule în preajma zonei unde se face tratament.

De asmenea, în caz de ingerare, antidotul este vitamina K şi K1. Medicamentul trebuie administrat intravenos numai dacă apar alternări ale activităţii protrombinice şi nu preventiv. Totodată, în caz de contact cu pielea spălaţi imediat zona afectată cu multă apă şi săpun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*