Activitate de prevenire a consumului de droguri și alcool, destinată elevilor

Activitate de prevenire a consumului de droguri și alcool, destinată elevilor. FOTO: IPJ Călărași

Prevenirea în rândul tinerilor este una din prioritățile polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Dragalina s-au întâlnit cu elevii Școlii Generale nr. 1 Ștefan Vodă, scopul activității fiind informarea tinerilor cu privire la situațiile de risc legate de consumul de droguri și alcool.

Elevilor le-au fost explicate noțiuni elementare de educație juridică și din Codul penal, adaptate vârstei lor, astfel încât să conștientizeze care sunt consecințele comportamentului deviant și riscurile la care se expun cei care încalcă legea.

De asemenea, au primit informații punctuale referitoare la efectele consumului de substanțe interzise și de băuturi alcoolice, precum și cum își pun amprenta asupra sănătății, activității școlare și profesionale a tinerilor.

Discuțiile au fost libere, iar teme dezbătute au fost redate prin filme și spoturi cu conținut adaptat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*