Activități interactive ale polițiștilor călărășeni alături de elevi

Activități interactive ale polițiștilor călărășeni lături de elevi. FOTO: IPJ Călărași

Polițiștii din cadrul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative al IPJ Călărași au desfășurat activități, în școlile din județul Călărași, cu ocazia Săptămânii Prevenirii Criminalității.

Astfel, polițiștii s-au deplasat la Școala Gimnazială Carol I Călărași și Școala Gimnazială nr. 1 Cuza Vodă, unde le-a vorbit elevilor despre importanța cazierului judiciar, înscrierea datelor în cazierul judiciar, precum și diferența dintre contravenție și infracțiune.

Discuțiile s-au referit și la prevederile Cod penal despre răspunderea penală a minorilor, oamenii legii explicându-le, pe înțelesul elevilor, care sunt elementele constitutive ale infracțiunii, contravenției și cum ar trebui să pună în practică sfaturile utile transmise.

La finalul activității, fiecare elev a primit din partea polițiștilor „certificatul de copil cuminte”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*