Adolescent afgan, descoperit ascuns pe șasiul unui autocamion de către polițiștii de frontieră călărășeni

Poliţiştii de frontieră călărășeni au depistat un adolescent de 16 ani, cetățean afgan, care a încercat să intre ilegal în ţară, ascuns pe șasiul semiremorcii unui autocamion. Acesta a fost preluat de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călărași, în cursul zilei de joi, 17 noiembrie, în jurul orei 15.35, în PTF Călărași, pe sensul de intrare în ţară, polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific asupra unui autocamion condus de un cetățean român, care transporta textile din Turcia pentru România. În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, un adolescent a fost descoperit ascuns pe șasiul semiremorcii autocamionului. Acesta nu deținea documente de identitate asupra sa.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că tânărul depistat este cetățean afgan, în vârstă de 16 de ani. Acesta a declarat că s-a urcat pe șasiul semiremorcii când se afla pe teritoriul Bulgariei, fără ca șoferul să cunoască acest lucru, și intenționa să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei acestuia și, conform protocolului româno-bulgar, adolescentul a fost preluat de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*