Amenzi de 14.000 de lei, aplicate, săptămâna trecută, de inspectorii de muncă din Călărași

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Inspectoratul Teritorial de Muncă Călărași a desfășurat săptămâna trecută, sub coordonarea Inspecției Muncii, Campania de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor. De asemenea, a fost verificat și modul de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care își desfășoară activități în stațiile de distribuție a carburanților auto.

În domeniul relațiilor de muncă au fost verificați 19 angajatori, s-au aplicat șapte sancțiuni contravenționale: două amenzi, în valoare de 6.000 de lei, și cinci avertismente. Pentru neconformitățile constatate s-au dispus 15 măsuri cu termene precise de rezolvare.

Principalele neconformități constatate care au fost și sancționate sunt:

  • neevidențierea orelor de începere și sfârșit a programului de lucru;
  • nerespectarea dispozițiilor de repaus săptămânal;
  • nerespectarea dispozițiilor de muncă de noapte;
  • lipsă copii CIM la locul de muncă;
  • lipsă repartiție program de lucru;
  • nerespectarea elementelor înscrise în CIM (salariul de încadrare, timpul de lucru), dosarele de personal incomplete.

În domeniul securității și sănătății în muncă, au fost verificați 18 angajatori, s-au aplicat două amenzi, în valoare de 8.000 de lei și 31 de avertismente. Pentru neconformitățile constatate s-au dispus 33 măsuri cu termene precise de rezolvare.

Principalele neconformități constatate care au fost și sancționate sunt:

  • căile de circulație din incinta stației nu erau semnalizate corespunzător;
  • angajatorul nu ține o evidentă a zonelor cu risc ridicat și specific și nici nu a luat măsuri pentru prevenirea producerii accidentelor de muncă și a îmbolnăvirilor profesionale a lucrătorilor;
  • unitatea nu avea reexaminările la aparatele de măsură și control, respectiv verificările metrologice. Planul de zonare al stației nu era actualizat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*