Amenzi de aproape 10.000 de lei, aplicate de polițiști, în ziua de Crăciun, pentru nerespectarea măsurilor de siguranță sanitară

Acțiunile polițiștilor de prevenire a infectării cu virusul COVID-19 continuă. FOTO IPJ Călărași

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Călărași, la data de 25 decembrie, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări. La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 74 de societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate 90 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de 9.800 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 323 de mijloace de transport, 131 fiind mijloace de transport în comun și 1.406 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare și carantină.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*