Amenzi de aproape 400.000 de lei în urma acțiunii de joi, de la Sărulești

Mașină de Poliție din Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Acțiuni ale polițiștilor călărășeni.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au anunțat că în urma acțiunii de joi, 27 mai, de la Sărulești, au fost aplicate amenzi în sumă totală de aproape 380.000 de lei și au fost confiscate 50 de tone de deșeuri metalice.

Astfel, potrivit IPJ Călărași, în carul acțiunii au fost efectuate verificări la 22 de societăți comerciale bănuite de prelucrarea și depozitarea ilegală a deșeurilor metalice.

„Urmare a acestor controale, au aplicate 27 de amenzi contravenționale pentru încălcarea obligațiilor persoanelor fizice de a funcționa cu respectarea prevederilor autorizației de mediu și a persoanelor juridice de a funcționa cu respectarea prevederilor autorizației /autorizației integrate de mediu pentru activitățile care fac obiectul procedurilor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului , precum și cu respectarea planului de gestionare a disconfortului olfactiv, în valoare totală de 378.000 de lei”, au precizat sursele citate.

Totodată, a fost suspendată activitatea a cinci operatori economici și au fost confiscate 50 de tone deșeuri metalice.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, alături de comisarii de la Garda Națională de Mediu, au desfășurat joi, o acțiune în comuna Sărulești, județul Călărași, pe linia protecției  mediului. La acțiune au participat 65 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, 180 de jandarmi din cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași și Brigăzii Mobile de Jandarmi Constanța, alături de Inspectoratul General de Aviație și a 24 de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*