Amenzi de peste 20.000 de lei, în urma unor acțiuni ale polițiștilor călărășeni pentru siguranța comunității

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean Călărași au continuat să acționeze, în ultimele 24 de ore, pe raza întregului județ, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru a verifica modul în care se respectă măsurile impuse în contextul epidemiologic generat de virusul Sars-CoV-2.

Astfel, potrivit IPJ Călărași, forțele de ordine au fost angrenate în cadrul a 26 de acțiuni punctuale de control, efectuând verificări la 98 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, totodată, fiind legitimate 2.647 de persoane.

Acțiunile au vizat și controlul mijloacelor de transport persoane, polițiștii verificând 619 astfel de autovehicule pentru a se asigura că sunt respectate regulile privind circulația pe drumurile publice, dar și măsurile de protecție sanitară.

Pentru neregulile descoperite, respectiv pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, polițiștii au aplicat 145 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.300 de lei.

Acțiunile desfășurate au fost organizate în colaborare cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, iar acestea vor continua.

Polițiștii le reamintesc cetățenilor că pentru siguranța acestora și a celor din jur, este necesar să manifeste un comportament responsabil și să respecte măsurile impuse în contextul epidemiologic actual.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*