Amenzi de peste 30.000 de lei, date de polițiști pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

Acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu virusul COVID-19, continuă. FOTO IPJ Călărași

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Călărași, la data de 29 decembrie, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări. La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 142 de societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate 148 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 32.590 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 464 de mijloace de transport, 209 fiind mijloace de transport în comun și 1.094 de persoane, dintre care 777 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 317 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*