Amenzi de peste 35.000 de lei, aplicate de polițiștii rutieri călărășeni la sfârșitul săptămânii trecute

Filtre efectuate, infracțiuni constatate, sancțiuni contravenționale aplicate, societăți comerciale și autovehicule verificate, permise de conducere reținute și certificate de înmatriculare retrase, în urma acțiunilor din acest weekend, din municipiul Călărași.

Poliția Municipiului Călărași a organizat și desfășurat în perioada 16 – 18 septembrie, în intervalul orar 20.00 – 00.00, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan. Au fost efectuate 22 de filtre rutiere, fiind vizate zonele aglomerate, precum și cartierele mărginașe. De asemenea, au fost verificate 35 de societăți comerciale și 146 de autovehicule, iar în urma acțiunilor desfășurate în teren au fost aplicate 148 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 35.000 de lei. Totodată, au fost constatate cinci infracțiuni la regimul rutier.

Ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 18 permise de conducere și au retras 16 certificate de înmatriculare.

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi.

Exemple:

La data de 16 septembrie, în jurul orei 23:10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe strada Prelungirea București, din municipiul Călărași, un tânăr, în vârstă de 19 ani, pozitiv la THC-5 (cannabis).  Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 17 septembrie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat un bărbat, de 34 de ani, din municipiul Ploiești, județul Prahova, în timp ce conducea autoturismul având o alcoolemie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, la data de 17 septembrie, ora 22:50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat o femeie, în vârstă de 66 de ani, din municipiu, în timp ce conducea autoturismul având o alcoolemie de 1,12 mg/L alcool pur în aerul expirat. Aceasta a fost condusă la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 17 septembrie, polițiștii Serviciului Rutier au depistat pe Bulevardul Republicii, din municipiul Călărași, un tânăr, de 22 de ani, pozitiv la THC-5 (cannabis). Totodată, având în vedere suspiciunea că asupra acestuia sau în autoturism s-ar mai putea găsi substanțe psihoactive, s-a procedat la controlul amănunțit al autovehiculului, fiind descoperită cantitatea de aproximativ 4 – 5 grame substanță vegetală uscată despre care conducătorul auto a declarat că îi aparține și că este canabis, fiind destinată consumului propriu.

De asemenea, în autovehicul au fost descoperite sub scaunul din dreapta față o bâtă de lemn, iar în torpedo un cuțit tip briceag, un box de inox și un recipient cu aer comprimat utilizat. În cauză a fost întocmit dosar penal, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

La data de 17 septembrie, ora 21:24, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din municipiul Călărași. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testării indicând o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*