Amenzi de peste 50.000 de lei aplicate, săptămâna trecută, de inspectorii de muncă din Călărași

Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews
Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews

Inspectorii de muncă din Călărași au aplicat în cursul săptămânii trecute, în urma mai multor controale, amenzi în valoare totală de peste 50.000 de lei, aproape jumătate dintre acestea fiind pentru muncă nedeclarată.

ITM Călărași a efectuat în cursul săptămânii trecute controale în următoarele domenii de activitate: confecții textile, baruri şi restaurante, activități de protecție şi gardă, construcții, comerț, alte domenii de activitate.

Drept urmare, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului relații de muncă au verificat 18 angajatori, iar șase dintre ei au fost sancționați şi s-au aplicat amenzi în valoare de 38000 de lei, din care 20000 de lei pentru muncă nedeclarată. Au fost dispuse 34 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

Totodată, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate şi sănătate în muncă au efectuat 21 de controale, 16 angajatori au fost sancționați, au fost aplicate 28 de avertismente şi s-au aplicat amenzi în valoare de 13.000 de lei. Pentru remedierea deficientelor s-au aplicat 30 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

În această perioadă au avut loc mai multe acțiuni de control privind verificarea modului de aplicare a prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea programului de lucru, securitatea şi sănătatea la locul de muncă, în vederea reducerii riscului de contaminare cu COVID 19, dar şi depistarea persoanelor care prestau muncă nedeclarată.

„Pentru diminuarea consecințelor negative, obiectivele centrale al activității noastre, vor fi prevenirea și stoparea răspândirii virusului COVID 19, în rândul angajaților şi a populației, şi depistarea persoanelor care prestează muncă nedeclarată”, au transmis reprezentanții ITM Călărași.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*