Amenzi de peste 70.000 de lei, aplicate în luna iulie de Poliția Locală Călărași

Mașină a Poliției Locale Călărași. FOTO Primăria Călărași

Poliția Locală Călărași desfășoară, zilnic, acțiuni în sistem integrat, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean, cu scopul de a asigura ordinea și liniștea publică, pe raza municipiului nostru.

În luna iulie 2023, polițiștii Direcției Ordine Publică și Circulație pe Drumuri Publice au patrulat, pentru menținerea curățeniei, mai ales în zona platformelor de gunoi, depistarea persoanelor care aruncă gunoi în alte locuri și a celor care caută prin deșeurile menajere din aceste locații, colaborând cu angajații REBU, în vederea ridicării deșeurilor reciclabile.

De asemenea, polițiștii au desfășurat acțiuni pe linia siguranței rutiere, precum și acțiuni pentru sancționarea celor care încalcă regulile privind oprirea, staționarea și parcările neregulamentare, au efectuat controale în trafic pe linia respectării reglementărilor legale privind circulația autovehiculelor de tonaj mare, pe raza municipiului, au patrulat pedestru, în zona parcurilor, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit și ocuparea ilegală a domeniului public.

Tot luna trecută, echipajele au verificat respectarea prevederilor Regulamentului Parcărilor de Domiciliu și au procedat la verificarea sesizărilor primite de la cetățeni, cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice sau nerespectarea normelor de conviețuire, aplicând măsuri coercitive, în funcție de fiecare caz în parte. Totodată, au asigurat fluidizarea traficului rutier și pietonal, precum și identificarea proprietarilor autovehiculelor aflate în zonele unde Primăria Municipiului Călărași desfășoară activități de modernizare a carosabilului, respectiv a trotuarelor sau a parcărilor de domiciliu, precum și toaletare a arborilor. Polițiștii au continuat și desfășurarea procedurilor specifice pentru depistarea, identificarea și ridicarea autovehiculelor abandonate sau fără stăpân, conform Legii 421/2002.

În urma acțiunilor desfășurate, Poliția Locală Călărași a legitimat 592 de persoane, a intervenit la 211 sesizări primite prin dispeceratul instituției și la 35 de sesizări primite prin dispeceratul IPJ Călărași, a aplanat 28 de stări conflictuale, a întocmit 56 de invitații la sediul Poliției Locale, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale, dar și 37 de notificări pentru identificarea și sancționarea persoanelor care au condus un autovehicul și au săvârșit fapte contravenționale care intră sub incidența OUG 195/2002 sau a Regulamentului Parcărilor de Domiciliu, a depistat 16 autovehicule abandonate sau fără stăpân, pentru care s-au demarat procedurile legale de somare și ridicare, a constatat două infracțiuni cu doi făptuitori (furt și distrugere), iar după întocmirea actelor procedurale specifice, făptuitorii au fost predați reprezentanților IPJ Călărași, pentru continuarea cercetărilor, conform competențelor materiale.

Polițiștii au descoperit și returnat proprietarilor de drept, în trei situații, bunuri personale pierdute (portofele cu sume de bani, documente sau chiar telefon mobil).

Aceștia au constatat 429 de fapte antisociale și au aplicat 273 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 70.360 de lei și 156 de avertismente verbale, la OUG 195/2002, Legea 61/1991, HCL 41/2022, HCL135/2018 și HCL 125/2022.

Poliția Locală Călărași mulțumește cetățenilor municipiului pentru spiritul civic de care dau dovadă, în ultima perioadă crescând numărul sesizărilor de la aceștia și reamintește faptul că sesizările pot fi făcute prin telefon, la numărul de dispecerat 0242/313.525 sau prin WhatsApp, la numărul 0756/027.734.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*