Amenzile aplicate de polițiști au scăzut în ultimele zile. Au înțeles călărășenii că trebuie să poarte mască de protecție?

Control preventiv pentru respectarea măsurilor anti-COVID-19. FOTO IPJ Călărași
Control preventiv pentru respectarea măsurilor anti-COVID-19. FOTO IPJ Călărași

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, au fost intensificate activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

La activitățile de verificare desfășurate ieri au participat aproximativ 100 de forțe de ordine, fiind verificate 89 de societăți comerciale, precum și 128 de mijloace de transport. Totodată, au fost legitimate 152 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.550 de lei. 29 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

“Recomandăm tuturor cetățenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în magazine și în celelalte spații unde este obligatoriu, precum și în mijloacele de transport în comun, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri.

De asemenea, reamintim că s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în proximitatea unităților de învățământ, piețe, târguri, stații de autobuz, gări, autogări și alte asemenea spații publice deschise, de pe raza întregului județ.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19″, au transmis reprezentanții IPJ Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*