Aproape 500 de amenzi, aplicate de polițiștii călărășeni, într-o săptămână, pentru nepurtarea centurii de siguranță

Amenzi aplicate de polițiști pentru nepurtarea centurii de siguranță. FOTO IPJ Călărași

Sub sloganul „Purtarea centurii de siguranță salvează vieți”, polițiștii rutieri au derulat, timp de o săptămână, la nivel național, acțiunea Seatbelt.

Astfel, în perioada 08 – 14 martie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat, la nivelul județului, o acțiune pentru verificarea folosirii centurii de siguranță, precum și pentru combaterea folosirii telefoanelor mobile fără dispozitive sau accesorii tip „mâini libere”.

Au fost controlate peste 2.200 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 1.111 sancțiuni contravenționale, dintre care 476 pentru nefolosirea centurii de siguranță și 22 pentru folosirea telefoanelor mobile fără dispozitive sau accesorii de tip „mâini libere”.

Activitățile se înscriu în Calendarul de activități al Organizației Polițiilor Europene (T.I.S.P.O.L.) și s-a desfășurat simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale UE.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*