Aproape 600 de polițiști vor fi la datorie, pentru un Revelion în siguranță

În minivacanța de Revelion, polițiști din Călărași vor fi prezenți în stradă și vor acționa pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, polițiștii vor fi prezenți la datorie în perioada 31 decembrie – 4 ianuarie și vor desfășura activități specifice pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Astfel, 587 de polițiști, dintre care 347 de la ordine publică, 95 de la rutieră și 145 de la alte structuri acționează în teren, fiind folosite în medie, zilnic, aproximativ 80 de autospeciale.

Pe drumurile publice, pe principalele artere, polițiști de la rutieră vor acționa pentru menținerea fluenței și prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, aparate radar.

Activitățile vor fi desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

Pentru prevenirea implicării în evenimente negative, polițiștii le recomandă cetățenilor să adopte un comportament responsabil, să respecte normele de conviețuire socială și regulile de circulație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*