Aproape două tone de tutun de contrabandă, descoperite de polițiștii călărășeni într-o autoutilitară plină cu „salată”

Aproape două tone de tutun de contrabandă, descoperite de polițiștii călărășeni într-o autoutilitară plină cu „salată”. FOTO: IPJ Călărași

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost la datorie, pe toată perioada minivacanței de 1 Mai, astfel încât întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de aceste zile.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 78 de infracțiuni și au aplicat aproximativ 700 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 250.000 lei.

În perioada 28 aprilie – 1 mai, peste 500 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Polițiștii au intervenit la 212 solicitări venite din partea cetățenilor prin intermediul serviciului 112 și au efectuat 27 de acțiuni.

În urma activităților au fost constatate 78 de infracțiuni, 8 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 5 măsuri preventive.

De asemenea, polițiștii au intervenit și au aplicat 693 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 254.490 de lei.

Totodată, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 8 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 40 de permise de conducere și retrase 24 de certificate de înmatriculare.

Exemple:

  • Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune privind respectarea obligației operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precum și în scopul prevenirii și combaterii infracționalității la regimul bunurilor contrafăcute și a celor neconforme cu standardele unor branduri de renume. Ca urmare a verificărilor efectuate la 28 de societăți comerciale, polițiștii au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 44.500 de lei, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 28/1999 R privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. De asemenea, a fost confiscată suma de 4.483 de lei, reprezentând contravaloarea sumelor care nu au fost evidențiate prin aparatele de marcat electronice fiscale. Totodată, au fost constatate 3 infracțiuni de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.
  • La data de 01 mai, pe DN 4, în orașul Budești, județul Călărași, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 42 de ani, din aceeași localitate, care a condus autoturismul în timp ce se afla sub influența alcoolului. La testarea cu aparatul etilotest a prezentat o concentrație alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • La data de 29 aprilie, ora 00:20, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași au oprit pentru control, în comuna Sohatu, județul Călărași, o autoutilitară condusă de un bărbat, în vârstă de 39 de ani. Șoferul a declarat verbal că transportă salată verde, dar cu ocazia verificării amănunțite a conținutului transportului, polițiștii au descoperit mai mulți saci cu produs vegetal de culoare maronie, cu miros puternic de tutun. Cu sprijinul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și a Serviciului Criminalistic a fost cântărită întreaga cantitate de produs vegetal, rezultând 1.800 de kg. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*