Aproximativ 13 tone deșeuri din aluminiu încărcate din Bulgaria, oprite în punctul de frontieră Călărași

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, împreună cu comisari din cadrul Gărzii de Mediu Călărași, au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, aproape 13.000 de kilograme de deșeuri din aluminiu, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederilor legale în vigoare.

Potrivit STPF Călărași, în cursul zilei de joi, 03 noiembrie, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Călărași au efectuat, pe sensul de intrare în țară, control specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetățean bulgar în vârstă de 50 de  ani.  Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din aluminiu.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu de pe raza județului Călărași.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autocamionul transporta cantitatea de 12.903 kilograme de deșeuri din aluminiu, pentru care șoferul a prezentat documente de transfer incomplete. Deșeurile au fost încărcate din Bulgaria, destinația fiind o firmă de pe teritoriul României.

În cauză, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*