Aproximativ opt tone deșeuri din aluminiu, oprite în Punctul de Frontieră Călărași

Deşeuri din șpan, oprite de poliţiştii de frontieră călărăşeni. FOTO cu rol ilustrativ

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași şi comisari din cadrul Gărzii de Mediu Călărași au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, cantitatea de 7.860 kilograme deșeuri metale neferoase, respectiv aluminiu, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, 16 iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean bulgar, în vârstă de 34 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din aluminiu.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Călărași din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în autocamion erau transportate 7.860 de kilograme deșeuri din aluminiu. Acestea au fost încărcate în Bulgaria și aveau ca destinație o societate comercială situată pe teritoriul țării noastre.

Având în vedere faptul că documentele privind transferul deșeurilor prezentate de către șofer erau incomplete, autoritățile de control nu au permis intrarea în România pentru acest mijloc de transport.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*