Atelier demonstrativ de încondeiat ouă organizat de Muzeul Dunării de Jos din Călărași

Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează „Atelierul demonstrativ de încondeiat ouă”.

Încondeiatul ouălor, meșteșug vechi, păstrat cu grijă și transmis de la o generație la alta, în zona de nord a țării noastre, reprezintă o mărturie vie că datinile, credințele și obiceiurile pascale, definesc, alături de alte valori ale culturii spirituale una din particularitățile poporului român.

„Organizăm atelierul de încondeiat ouă, la Călărași, cu intenția de a-i familiariza pe copii cu instrumentul de lucru și anume chișița, cu tehnicile de lucru și de a-i face să înțeleagă semnificația simbolurilor care apar pe coaja oului.  Sunt invitați să ia parte la aceste demonstrații, alături de copii, părinții ori bunicii acestora”, au precizat reprezentanții instituției.

Întâlnirea la muzeu, va fi un prilej de relaxare, de realizare a unor creații originale și totodată de aflarea unor povești legate de acest obicei. Doamnele Vasilica Bosînceanu și Marinela Aneci – creatoare populare, din Bucovina, vor fi la dispoziția tuturor celor care doresc să afle cât mai multe lucruri.

„Atelierul demonstrativ de încondeiat ouă” se va desfășura la Secția de Etnografie și Artă populară (Bloc Arcadia) a muzeului, în perioada 11 – 15 aprilie, între orele 09.00 – 15.00. Programările la atelier se fac la tel. 0746051267 – Virginia Oană, Șef Birou. Preț bilet participare: 2 lei/pers.

Persoanele interesate să achiziționeze ouă încondeiate cu motive tradiționale românești de genul: ștergarul  bucovinean, coarnele berbecului, calea rătăcită, trifoiul, motive florale și religioase, sunt invitate la târgul cu vânzare, care va avea loc tot la Secția de Etnografie și Artă populară a Muzeului Dunării de Jos Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*