Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru investiția “Modernizare iluminat public în municipiul Călărași”

Iluminat public în Călărași. FOTO Primăria Călărași

Consilierii locali municipali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru investiția “Modernizare iluminat public în municipiul Călărași”.

Proiectul a fost depus în cadrul “Programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public”, finanțat prin AFM, conform Contractului de finanțare nr.338/30.12.2022 și se află în etapa de implementare.

Valoarea totală a investiției, inclusiv TVA, este de: 5.600.636,74 lei, din care C+M: 3.535.799,40 lei:

– 4.968.317,59 Lei, reprezentând 90%, se suportă din bugetul Fondului pentru mediu, prin programul de finanțare al AFM;

– 552.035,29 Lei, reprezentând 10%, contribuția solicitantului din valoarea cheltuielilor eligibile și se suportă din bugetul local;

– 80.283,86 Lei, reprezentând 100 % cheltuieli neeligibile și se suporta din bugetul local;

Investiția prevede:

– Modernizarea iluminatului public prin înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu aparate de iluminat cu tehnologia LED pe stâlpi existenți, folosind infrastructura existentă (stalpi, rețea, etc.), implementarea unui sistem de telegestiune în limita a 2.020 buc.

– Demontarea unui număr de 2.159 buc. aparate de iluminat existente și montarea a 2.020 buc. aparate de iluminat cu tehnologia LED. Ținând cont de clasa sistemului de iluminat, se va implementa un sistem de telegestiune pentru fieare aparat de iluminat. Aparatele de iluminat tip LED vor funcționa în regim de 100 % pentru un număr de 1.800 ore, iar pentru un număr de 2.350 ore vor fi dimate în regim de 75 % a fluxului luminos.

Economia de energie suplimentară cuprinsă: 73,58%. Durata de implementare a proiectului: 36 luni.

Conform prevederilor Proiectului de hotărâre, Primăria Municipiul Călărași se angajează să finanțeze toate cheltuielile neeligibile care asigură implementarea proiectului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*