Bărbat cercetat sub control judiciar, pentru trafic de influență

Parchetul Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Parchetul Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Un bărbat este cercetat sub control judiciar, pentru trafic de influență.

Potrivit IPJ Călărași, în cursul lunii noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au înregistrat denunțul unei femei, prin care aceasta sesiza faptul că, în perioada august – octombrie 2023, un bărbat, de 64 de ani, i-ar fi solicitat în repetate rânduri sume de bani și diverse bunuri, pretinzând că are influență asupra funcționarilor din cadrul unei instituții publice și o poate ajuta să dobândească o locuință de tip ANL.

“Întrucât au existat indicii cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență pentru care competența de cercetare aparține procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, cauza a fost declinată în favoarea acestei unități de parchet.

În cursul lunii ianuarie a.c., având în vedere datele și informațiile deținute, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași s-au sesizat din oficiu în alte patru cauze penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență, constând în aceea că alte patru persoane i-ar fi remis aceluiași bărbat, în total, 8.150 de lei și diverse bunuri, în schimbul promisiunii că acesta îi va ajuta să dobândească locuințele de tip ANL.

În urma administrării materialului probator, la data de 25 martie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 6 persoane, dintre care 5 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cumpărare de influență, iar față de o alta, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

În completarea probatoriului, în dimineața zilei de 29 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în urma cărora au pus în executare și un mandat de aducere pentru persoana cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență” – IPJ Călărași.

Ulterior, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de bărbatul de 64 de ani, precum și luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcție Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*