Călărășean cercetat pentru nerespectarea regimului materiilor explozive și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive

Un bărbat din Călărași este cercetat penal de polițiști după ce a fost prins în timp ce transporta ilegal câteva mii de petarde. În plus, în momentul în care a fost oprit, acesta se afla și sub influența unor substanțe psihoactive.

Potrivit IPJ Călărași, polițiștii călărășeni au oprit, joi seară, pentru control, pe strada Varianta Nord din municipiul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani.

„În urma controlului efectuat asupra autoturismului a fost depistată cantitatea de 13.800 bucăți petarde din clasa P1, 3 bucăți artificii tip KL F2, 36 bucăți TP 1000, 33 bucăți petarde TP 1500, 30 bucăți petarde TP 2000, 2.500 de bucăți petarde tip K 0203-P1, 2.600 bucăți petarde tip volt 3-3 P1, 1.500 bucăți petarde tip F 3. Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, au precizat reprezentanții IPJ Călărași.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și cu aparatul Drug Test rezultatul fiind pozitiv la substanța THC-5, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge și urină.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „nerespectarea regimului materiilor explozive„ conform Legii 126/1995 R și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*