Călărășean reținut de polițiști pentru refuz de prelevare a mostrelor biologice

Călărășean reținut de polițiști pentru refuz de prelevare a mostrelor biologice. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii rutieri desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic.

Potrivit IPJ Călărași, în ziua de marți, 3 august, polițiștii rutieri au oprit pentru control pe strada Borcea, din municipiul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani.

La testarea cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,22 mg/l alcool în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital, unde a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. Ulterior, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*