Călărășeni reținuți după ce au silit trei tinere, două fiind minore, să se prostitueze

Mașină de Poliție

Doi călărășeni au fost reținuți de procurorii DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane, după ce au silit trei tinere să se prostitueze, două dintre acestea fiind minore. Pentru a-i spori gradul de obediență, una dintre minore a fost drogată.

Potrivit procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Călărași, în perioada iunie – august 2021, cei doi au racolat, prin inducere în eroare, două victime minore și una majoră, pe care le-au găzduit și le-au traficat, prin obligare la practicarea prostituției, pe raza județului Călărași, în scopul obținerii de foloase materiale de pe urma acestor activități.

„Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, unul dintre inculpați, consumator de droguri, a traficat pe una dintre persoanele vătămate minore în scopul de a obține de la diverși clienți, dealeri de asemenea produse, diferite cantități de droguri. Pentru a spori obediența minorei și dependența față de acesta, inculpatul a obligat-o pe victimă să consume droguri, oferindu-i cu regularitate droguri, respectiv, marijuana și hașiș”, au precizat procurorii DIICOT.

De asemenea, aflându-se sub influența drogurilor, inculpatul i-a solicitat minorei să se taie pe mâini cu un cutter, iar urmare a presiunilor și amenințărilor exercitate asupra sa, minora s-a automutilat, producându-și multiple tăieturi pe ambele brațe.

În cursul zilei de miercuri, 25 august, inculpații au fost prezentați Tribunalului Călărași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*