Pompierii din Călărași au avut aproape 100 de misiuni în ultimele 3 zile

Misiune a pompierilor. FOTO ISU Călărași

În ultimele trei zile, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la 96 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 71 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave şi misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la mai multe situații de urgență provocate de fenomenele meteo periculoase ăn noaptea de joi spre vineri. Astfel, în contextul Codului Roșu, ISU Călărași a intervenit la 16 situații de urgență, in 7 localități, cu 10 echipaje și 50 de efective, după cum urmează: 3 inundații la gospodării cetățenești; 4 acoperișuri avariate; o întervenție la o țeavă de gaze avariată, 6 degajari de arbori căzuți; 12 localități afectate parţial din punct de vedere al alimentării cu energie electrică;

În ceea ce priveşte intervenţia la accidente rutiere, pompierii militari din cadrul Gărzii de intrevenţie Chiselet au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii la un eveniment rutier produs în urma căderii unei persoane care conducea un moped, victima accidentului prezentând traumatisme uşoare la nivelul membrelor inferioare. În urma acordării primului ajutor persoana a fost transportată la cea mai apropiată unitate spitalicească din municipiul Olteniţa.

În ceea ce priveşte intervenţia pentru stingerea incendiilor, echipajele profesioniste din cadrul inspectoratului au fost solicitate să acţioneze cu autospecialele din dotare pe raza municipiului Călăraşi, pe strada Dumbravei, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o hotă într-o bucătărie a unui imobil, arderea fiind lichidată de către pompieri rapid, fară să se înregistreze probleme deosebite şi pagube materiale.

De asemenea, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să acţioneze pentru stingerea a cinci incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile: Nucetu, Gruiu, Măriuţa, Budeşti şi Olteniţa, fără a fi înregistrate pagube materiale.

În ceea ce priveşte salvarea de animale, pompierii militari din cadrul Gărzii de intrevenţie Budeşti au fost solicitaţi să intrevină pe raza localităţii Radovanu, pentru salvarea unei pisici căzute într-o fîntână cu o adâncime de aproximativ 20 de metri şi diametru de 30 de cm. Pompierii militari au folosit echipamentele şi accesoriile din dotare şi au ajuns la felină, care era foarte speriată, au extras-o şi apoi au redat-o în siguranţă proprietarilor săi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*