Campaniei împotriva muncii la negru, declanșată de ITM Călărași în domeniul panificației

Controale ale inspectorilor de muncă la firmele de panificație din Călărași. FOTO cu rol ilustrativ

În vederea identificării și combaterii cazurilor de muncă nedeclarată, Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a declanșat acțiuni de control, cu caracter inopinat, la angajatorii și lucrătorii care își desfășoară activitatea în domeniile de fabricare a produselor de brutărie, patiserie, și produselor zaharoase, în magazine de specialitate.

Potrivit ITM Călărași, campania se va desfășura în perioada 22 – 26 noiembrie, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte la unitățile care prestează activitate în intervalul orar 22.00 – 06.00.

„Munca nedeclarată constituie un fenomen extrem de nociv, datorită consecințelor sociale și economice pe care le produce. De aceea se impune intensificarea acțiunilor de control”, au precizat reprezentanții instituției.

Persoanele care prestează muncă nedeclarată sunt lipsite de protecție socială:

  • concediu de odihnă;
  • concediu medical;
  • dreptul la pensie;
  • dreptul la indemnizație de șomaj;
  • aceste persoane nu au siguranța plății muncii prestate.

Scopul acestei campanii, este acela de a elimina neconformitățile constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*