Cercetat de polițiștii călărășeni pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor

Cercetat pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor

Polițiștii călărășeni cercetează un bărbat pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, în scopul creșterii siguranței cetățeanului prin activități de prevenire și combatere a evenimentelor generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează regimul armelor și munițiilor, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din comuna Alexandru Odobescu, județul Călărași, care deținea fără drept, la domiciliul său, două arme neletale de tir sportiv, cu aer comprimat.

În fapt, una dintre arme a fost deținută în baza unui certificat de deținător, de către o rudă a acestuia, iar cea de-a doua armă a fost achiziționată din Bulgaria, în cursul anului 2017 și introdusă pe teritoriul României prin punctul vamal Silistra-Ostrov.

Armele neletale au fost ridicate de către lucrătorii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase în vederea continuării cercetărilor.

Față de persoana în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*