Cercetați de polițiștii călărășeni pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere

Zilnic, polițiștii călărășeni desfășoară acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic.

Astfel, la data de 20 octombrie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din comuna Modelu, în timp ce conducea autoturismul pe strada București, din municipiul Călărași, deși se afla sub influența alcoolului. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În data de 19 octombrie, polițiștii din cadrul Secției 6 Rurală Grădiștea au oprit pentru control, pe DN3, în comuna Vlad Țepeș, un vehicul condus de un tânăr, de 27 de ani, din satul Răzvani. La controlul specific, bărbatul a prezentat, pe lângă documentele de identitate, și un permis de conducere emis de autoritățile din Ucraina. Existând dubii cu privire la autenticitatea permisului de conducere s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, falsul material în înscrisuri oficiale și uzul de fals. De asemenea, față de acesta s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*