Cinematograful Victoria din Călărași va fi reabilitat și modernizat, cu aproape 30 de milioane de lei, de CNI

Cinematograful Victoria din Călărași va fi reabilitat și modernizat de CNI. FOTO: Primăria Călărași

Compania Națională de Investiții (CNI) va reabilita și moderniza clădirea fostului cinematograf Victoria din municipiul Călărași, situată în Parcul Central. Consiliul Local a aprobat în ședința din 25 mai documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect.

Amplasamentul clădirii va fi predat Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) pentru a fi reabilitat și modernizat în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS), subprogramul Săli de cinema. Scopul acestor lucrări este de a facilita accesul la cultură într-un mod facil.

Clădirea cinematografului Victoria va fi modernizată conform documentelor urbanistice și cu respectarea reglementărilor în vigoare. Amplasamentul, care este proprietatea publică a Municipiului Călărași, constă în clădirea cinematografului cu o suprafață construită la sol de 472 metri pătrați și teren aferent cu o suprafață de 1.993 metri pătrați, dintr-un total de 67.417 metri pătrați.

Primăria Municipiului Călărași va asigura finanțarea cheltuielilor pentru racordurile la utilități, precum energie electrică, apă, canalizare și gaz. De asemenea, Primăria se va angaja să pună la dispoziție suprafețele de teren necesare pentru depozitarea și organizarea șantierului. După finalizarea lucrărilor, Primăria va menține destinația clădirii și va asigura mentenanța acesteia pe o perioadă de minimum 15 ani.

Valoarea totală a investiției se ridică la 29.236.174,54 lei, din care 28.845.983,22 lei vor fi finanțați de către CNI, iar Primăria Municipiului Călărași va aloca 390.191,33 lei. Aceste sume includ TVA.

Prin acest proiect, Compania Națională de Investiții și Primăria Municipiului Călărași își propun să revitalizeze și să aducă la standarde moderne clădirea cinematografului Victoria, oferind comunității posibilitatea de a beneficia de evenimente culturale și proiecții cinematografice de calitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*