Clădirea IPJ Călărași va fi reabilitată energetic cu peste 12,2 milioane de lei, fonduri obținute prin PNRR

Sediul IPJ Călărași. FOTO Poliția Română
Sediul IPJ Călărași. FOTO Poliția Română

La data de 15 decembrie 2022 a fost semnat contractul de finanțare al proiectului „Renovarea energetică aprofundată a clădirii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași”. Acesta a fost depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență/ Componenta 5 – Valul Renovării, Axa de investiții 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, apelul de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.2/1. Proiectul a fost depus de către Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de Lider de parteneriat, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, având calitatea de Beneficiar proiect.

Valoarea totală a proiectului este de 12.278.395,25 lei (cu TVA), iar implementarea proiectului se va realiza în perioada 15 decembrie 2022 – 31 decembrie 2024.

Obiectivul proiectului urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumul de energii convenționale, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și protejarea mediului înconjurător.

Reabilitarea sediului Inspectoratului de Poliție Județean Călărași reprezintă o oportunitate majoră pentru modernizarea durabilă a fondului construit existent. De asemenea, creșterea eficienței energetice în energia primară poate contribui semnificativ la asigurarea unei performanțe energetice crescute a clădirii, așa cum cere Directiva 2012/27/UE privind eficiența energetică.

În cadrul proiectului se vor desfășura activități de renovare energetică aprofundată a clădirii în care funcționează Inspectoratul de Poliție Județean Călărași.

Prin realizarea obiectivului de investiție „Renovarea energetică aprofundată a clădirii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași” se urmărește reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire cu 51,42 la sută kWh/mp an – corpul 2, respectiv 58,42 la sută kWh/mp an – corpul 3, reducerea consumului de energie primară cu 85,79 la sută kWh/mp/an – corpul 2, respectiv 89,01 la sută kWh/mp an – corpul 3 și reducerea nivelului anual estimat al gazelor cu efect de seră la sfârșitul implementării proiectului la 84,63 la sută echivalent kgCO2/mp/an – corpul 2, respectiv la 87,05 la sută echivalent kgCO2/mp/an – corpul 3.

Acest apel de proiecte este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*