Consilierii județeni din Călărași, convocați astăzi în ședință ordinară. Între altele este vizată organizarea comisiilor de specialitate din cadrul CJ Călărași

Consiliul Județean Călărași. FOTO Arhiva CLnews.ro
Consiliul Județean Călărași. FOTO Arhiva CLnews.ro

O ședință ordinară a Consiliului Județean Călărași a fost convocată luni, 21 martie, începând cu ora 12.00, în sala de ședințe. Pe ordinea de zi figurează 11 proiecte de hotărâre, între care și cel care vizează modificarea Hotărârii nr. 127/2020 privind organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean Călărași pe principalele domenii de activitate.

Astfel, se modifică Anexa Hotărârii nr. 127 din 02.11.2020 privind organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Judeţean Călăraşi pe principalele domenii de activitate, cu modificările şi completările ulterioare, după cum urmează:

  • la punctul I se înlocuieşte Ilie Marius Eugen cu Călin Dumitru în cadrul Comisiei de Studii, Prognoze Economico-Sociale, Buget-Finanţe şi Administrarea Domeniului Public şi Privat al Judeţului;
  • la punctul V se înlocuieşte Ilie Marius Eugen cu Călin Dumitru în cadrul Comisiei pentru Administraţie Publice Locală, Juridică şi de Disciplină, Apărarea Ordinii Publice, Respectarea Drepturilor şi a Libertăţilor Cetăţenilor şi ale Minorităţilor Naţionale.

Conform referatului de aprobare, având în vedere că prin Hotărârea nr. 25 din 10.02.2022 s-a constatat încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, prin demisie, a mandatului de consilier județean al lui Ilie Marius Eugen din partea Partidului Social Democrat, iar prin Încheierea Tribunalului Călărași a fost validat mandatul de consilier județean al lui Călin Dumitru, este necesară și oportună înlocuirea lui Ilie Marius Eugen în Comisia de Studii, Prognoze Economico-Sociale, Buget-Finanțe și Administrarea Domeniului Public și Privat al Județului, precum și în Comisia pentru Administrație Publice Locală, Juridică și de Disciplină, Apărarea Ordinii Publice, Respectarea Drepturilor și a Libertăților Cetățenilor și ale Minorităților Naționale.

Nominalizarea membrilor fiecărei comisii se face de fiecare grup de consilieri, avându-se în vedere, de regulă, opțiunea acestora, pregătirea lor profesională și domeniul în care își desfășoară activitatea.

Codul administrativ prevede că numărul membrilor fiecărei comisii și modul de stabilire a locurilor ce revin fiecărui grup de consilieri, precum și componența nominală a acestora se stabilesc prin hotărâre a consiliului județean, cu respectarea configurației politice de la ultimele alegeri locale, numărul membrilor fiecărei comisii fiind întotdeauna impar.

Aceste prevederi legale au fost preluate și în Regulamentul de organizare și funcționare al Consiliului Județean Călărași aprobat prin Hotărârea nr. 37 din 02.03.2021.

În consecință, președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, a propus adoptarea acestui proiect de hotărâre în forma și în condițiile prezentate.

„În calitate de inițiator al proiectului de hotărâre, în conformitate cu prevederile art. 182 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, precum și ale art. art. 36 alin. (1) și alin. (8) lit. a) din Regulamentul de organizare și funcționare al Consiliului Județean Călărași, supun prezentul proiect de hotărâre dezbaterii și votului consilierilor județeni”, a transmis Vasile Iliuță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*