Consiliul Județean Călărași investește în dotarea Secției de Oncologie de la Spitalul Județean Călărași

Spitalul Județean de Urgență Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Spitalul Județean de Urgență Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Sănătatea reprezintă unul dintre domeniile în care Consiliul Județean Călărași a făcut investiții importante.

Un proiect necesar și vital este dotarea Secției de Oncologie.

A fost aprobat proiectul ”Dotarea cu echipamente medicale specifice a Spitalului Județean de Urgență Călărași “Dr. Pompei Samarian” pentru diagnosticul și tratamentul cancerului”, depus spre finanțare de către Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Pompei SAMARIAN” în cadrul Programul Sănătate 2021-2027.

„Oportunitatea oferită de Programul Sănătate 2021-2027, vine în întâmpinarea nevoilor din prezent ale Spitalului Județean de Urgență Călărași “Dr. Pompei Samarian” de dotare a Secției Oncologie cu aparatură de specialitate performantă și de digitalizare pentru a putea implementa tehnici moderne de diagnosticare și tratament a cancerului.

Prin acest tip de investiție se urmărește cu predilecție o mai bună distribuție a infrastructurii de sănătate, creșterea accesului populației la servicii medicale preventive de calitate, creșterea eficacității serviciilor medicale” – CJ Călărași.

Finanțat din fonduri europene prin Programul Sănătate 2021-2027, prin prezentul proiect Spitalul Județean de Urgență Călărași “Dr. Pompei Samarian” va putea asigura servicii medicale de prevenție, diagnostic şi tratament accesibile, durabile și de înaltă calitate pentru bolnavii de cancer.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*