Consiliul Județean Călărași pregătește un nou proiect pentru crearea unui spațiu multifuncțional, cu scop educațional și cultural, în clădirea fostului “Manej”

Întâlnire la Consiliul Județean Călărași. FOTO CJ Călărași

Consiliul Județean Călărași a informat că a avut loc ieri o primă întâlnire informativă în vederea pregătirii unui viitor proiect pentru crearea unui spațiu multifuncțional, cu scop educațional și cultural, în clădirea fostului “Manej”, din cadrul unității militare a Regimentului 23 Infanterie.

Având în vedere faptul că această clădire posedă o amprentă istorică tragică, locul fiind înscris în arhive drept lagăr pentru evreii aduși de la Iași în 1941, Consiliul Județean, la inițiativa președintelui Vasile Iliuță, a propus ca reprezentanții instituțiilor cu responsabilități în domeniu să fie prezente la consultări.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Samoilă Ion, împreună cu managerul public, Marius Fulga, au primit o delegație compusă din secretarul de stat Dragoș Hotea, Coordonator al Comitetului Interministerial pentru monitorizarea implementări Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, Alexandru Florian, director general al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Florentina Lavi, consilier în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și Florentina Ivan, de la Partida Romilor Pro-Europa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*