Consiliul Județean Călărași repartizează cinci noi locuințe pentru medici în blocul ANL

Alte cinci locuințe pentru medici au fost repartizate. FOTO: CJ Călărași

Consiliul Județean Călărași a anunțat că cinci noi locuințe au fost repartizate medicilor în blocul ANL destinat specialiștilor din domeniul sănătății.

Inițial, nouă medici au beneficiat de câte o locuință de serviciu, iar acum li s-au adăugat încă cinci colegi. Astfel, 20 de apartamente cu două camere, cinci apartamente cu trei camere și cinci garsoniere  au fost construite prin intermediul Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL), instituție sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) și sunt destinate închirierii pentru specialiștii din sănătate.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a exprimat satisfacția sa față de acest proiect, considerându-l cea mai bună decizie luată de instituție și a mulțumit medicilor pentru alegerea de a veni și de a profesa alături de cetățenii din Călărași.

„A fost cea mai bună decizie luată de Consiliul Județean cu acest proiect. Le mulțumesc medicilor că au ales să vină alături de călărășeni. Călărășenii au nevoie de medici, medicii au nevoie de condiții pentru a-și desfășura un act medical de calitate. Având medici de specialitate într-un spital județean înseamnă să întărim serviciile medicale și să oferim siguranță cetățenilor din județul Călărași. Obiectivul nostru este să oferim toată gama de servicii. Este un lucru extraordinar să  putem acorda astfel de locuințe, pentru ca medicii să rămână la Călărași să profeseze.  Continuăm să facem lucruri bune la Călărași pentru călărășeni”, a declarat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Cheile apartamentelor din complexul ANL au fost înmânate medicilor de către administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai. Acesta a apreciat proiectul și a declarat că ceea ce se întâmplă la Călărași ar trebui să fie un model pentru întreaga țară. El a subliniat importanța unui sistem care să permită medicilor să se concentreze exclusiv pe profesia lor, fără a-și face griji în privința locuinței. Mihai a menționat că scopul lor este de a crea un mediu în care toți cei care doresc să se alăture echipei medicale să se poată dedica în întregime profesiei lor.

Este important de menționat că aceste locuințe sunt disponibile medicilor doar pe perioada desfășurării activității lor în județul Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*