Controalele ITM Călărași dezvăluie multiple încălcări ale legii în domeniul muncii și securității în muncă

Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews
Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași a desfășurat în perioada 6 – 11 iunie ample acțiuni de control, concentrându-se pe combaterea muncii nedeclarate și respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.

Potrivit ITM Călărași, rezultatele acestor controale au scos la iveală numeroase neconformități, conducând la sancțiuni și amenzi.

În ceea ce privește relațiile de muncă, ITM Călărași a efectuat 11 controale, dintre care 10 s-au concentrat pe depistarea muncii nedeclarate. Ca rezultat, doi angajatori au fost sancționați, dintre care unul pentru muncă nedeclarată. Valoarea totală a amenzilor aplicate în această sferă a fost de 81.000 de lei.

În domeniul securității și sănătății în muncă, ITM Călărași a desfășurat 19 controale, iar rezultatele au fost îngrijorătoare. Un număr de 15 angajatori au fost sancționați, iar 28 de avertismente și amenzi în valoare de 7.500 de lei au fost aplicate.

Au fost constatate deficiențe grave precum lipsa marcării căilor de acces și circulație în incinta unui siloz, nerespectarea prevederilor privind transmiterea datelor în Revisal, precum și neprezentarea documentelor și autorizațiilor necesare.

Pe lângă acestea, au fost observate și alte încălcări ale legislației, cum ar fi lipsa repartizării programului de muncă în contractele individuale, absența dovezii acordării drepturilor salariale și comunicarea inadecvată către salariați a deciziilor de încetare a contractelor de muncă și a altor documente relevante.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*