Cooperare polițienească internațională pentru salvarea unei fetițe din Călărași, exploatată sexual la Paris

Mașină de Poliție

Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a fost informat, la începutul lunii martie, cu privire la faptul că o minoră, de 12 ani, de cetățenie română, a fost victima unei infracțiuni de natură sexuală, în Paris. Fapta ar fi avut loc la data de 19 februarie, în exploatarea minorei fiind implicați chiar părinții acesteia.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, din investigațiile Poliției Franceze a reieșit că părinții minorei ar fi primit sume mari de bani de la un cetățean francez, în schimbul exploatării sexuale a copilului. Mama fetei și cetățeanul francez au fost arestați preventiv de Poliția Franceză, fiind acuzați de trafic de ființe umane și agresiune sexuală asupra unui minor.

Tatăl minorei a părăsit Franța împreună cu cei doi copii ai săi, printre care și victima. Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași a efectuat investigații, cu operativitate, în vederea localizării minorei și a tatălui acesteia, stabilindu-se că aceștia se află în România.

La data de 6 martie, autoritățile franceze au introdus în Sistemul de Informații Schengen o semnalare pe numele persoanei bănuite, cetățean român, tatăl copilei, solicitându-se arestarea acestuia, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare.

„Bărbatul este bănuit de faptul că, în perioada ianuarie – februarie, ar fi aplicat rele tratamente fiicei sale minore, în scopul exploatării sexuale a acesteia de către un cetățean francez, în schimbul a 89.000 de euro”, au transmis reprezentanții IPJ Călărași.

Astfel, la data de 8 martie, în urma investigațiilor desfășurate în cauză, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Inspectoratul de Poliție Județean Călărași au identificat minora și pe tatăl acesteia. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași a preluat fata sub protecție, iar tatăl ei a fost reținut și prezentat organului judiciar competent, în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare, emis de către autoritățile franceze. Procedura de executare a mandatului european de arestare este în curs de desfășurare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*