Descinderi ale polițiștilor călărășeni în mai multe județe într-un caz de combatere a contrabandei cu produse contrafăcute

Descinderi ale polițiștilor călărășeni într-un caz de combatere a contrabandei cu produse contrafăcute

Într-o amplă acțiune desfășurată la nivelul mai multor județe din țară, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 13 percheziții domiciliare în județele Călărași, Giurgiu și municipiul București. Operațiunea a avut loc în data de 4 august și a vizat destructurarea unei rețele implicate în contrabandă și punerea în circulație a unor produse contrafăcute purtând însemnele unor mărci înregistrate.

Potrivit informațiilor furnizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, gruparea suspectată ar fi acționat în perioada 2021-prezent prin intermediul unor societăți comerciale, cu obiect principal de activitate în comerțul online. Aceste persoane ar fi vândut mai multe produse textile și parfumuri, aparent contrafăcute, fără a înregistra operațiunile și veniturile corespunzătoare în evidențele contabile.

Pe parcursul perchezițiilor domiciliare, autoritățile au identificat și confiscat 787 de produse textile și parfumuri, toate bănuite că ar fi contrafăcute, purtând inscripții și însemne ale unor mărci protejate. Valoarea totală a bunurilor ridicate în vederea continuării cercetărilor a fost estimată la 590.250 de lei.

În urma probatoriului adunat, doi bărbați cu vârstele de 30 și 35 de ani, ambii din municipiul București, au fost plasați sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, fiind considerați principalii suspecți în acest dosar penal.

Acțiunea polițiștilor a fost susținută de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar la operațiune au participat numeroase structuri ale Poliției, precum arme explozibili și substanțe periculoase, investigații criminale, ordine publică, criminalistică, protecția animalelor, poliții din mai multe localități și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*