Din 4 aprilie, Primăria Călărași începe distribuirea pachetelor cu ajutoare alimentare pentru persoanele defavorizate

Din 4 aprilie începe distribuirea pachetelor cu ajutoare alimentare pentru persoanele defavorizate. FOTO Primăria Călărași

Primăria Municipiului Călărași, prin Direcția de Asistență Socială Călărași, va distribui, începând de luni, 04 aprilie, la sediul Cantinei de Ajutor Social din strada Prelungirea Dobrogei, nr. 65, pachete cu ajutoare alimentare pentru persoanele defavorizate.

Conform reprezentanților instituției, categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de ajutoare alimentare, în caz de deprivare alimentară constând în lipsa alimentelor de bază, și/sau asistență materială de bază, acordate în cadrul POAD și care au calitatea de destinatari finali sunt:

  1. membrii familiilor și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  2. membrii familiilor beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  3. persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Pentru categoriile de beneficiari, conform art.3, alin.1, literele a și b din OUG 84/2020, (V.M.G. și A.S.F) aflați pe listele inițiale, distribuirea pachetelor cu produse alimentare se va face în perioada 04 – 08 aprilie, în zilele de luni-joi, între orele 08.30 – 15.00 și vineri între orele 08.30-14.00, la sediul Cantinei de Ajutor Social, din strada Prelungirea Dobrogei, nr. 65.

Pentru categoria de beneficiari conform art.3, alin.1, litera c din OUG 84/2020 respectiv persoanele dependente (persoane cu handicap grav și accentuat, adulți și copii), distribuirea pachetelor cu produse alimentare se va face începând cu data de 11 aprilie, în zilele de luni – joi, între orele 08.30 – 15.00 și vineri între orele 08.30 – 14.00, la sediul Cantinei de Ajutor Social, din strada Prelungirea Dobrogei, nr. 65, în ordinea prezentării la centrul de distribuție.

Ajutoarele alimentare se pot ridica de către beneficiari, în baza prezentării actului de identitate valabil (în original) și a unei copii a cuponului de pensie sau a certificatului de încadrare în grad de handicap, după verificarea identității persoanei, a numelui înscris pe lista de distribuție și a semnării de primire a produselor. Produsele pot fi ridicate de orice reprezentant al persoanei beneficiare, numai după prezentarea ambelor acte de identitate valabile (beneficiar și reprezentant), în original si a unei copiei cuponului de pensie sau a certificatului de încadrare în grad de handicap.

Conținutul pachetului cu ajutoare alimentare:

  • Făină albă de grâu: 5 pungi de 1 kg;
  • Mălai: 4 pungi de 1 kg;
  • Paste fainoase: 2 pungi de 400 gr;
  • Ulei: 4 sticle plastic de 1 l;
  • Zahăr: 2 pungi de 1 kg;
  • Orez: 4 pungi de 1 kg;
  • Conservă carne de vită: 5 cutii metalice de 300 gr;
  • Conservă carne de porc: 3 cutii metalice de 300 gr;
  • Conservă pateu de ficat de porc: 5 cutii metalice de 200 gr;
  • Compot de fructe: 2 borcane sticlă de 720 ml;
  • Gem de fructe: 1 borcan de 360 gr;
  • Gem de fructe dietetic: 1 borcan de 360 gr.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*