Doi tineri au fost reținuți pentru infracțiuni la regimul rutier

Mașină de Poliție din Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Mașină de Poliție din Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Doi tineri au fost reținuți de polițiștii din Călărași pentru infracțiuni la regimul rutier.

Potrivit IPJ Călărași, la data de 14 noiembrie, în jurul orei 13:12, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Călărași au fost sesizați de către un tânăr, de 22 de ani, cu privire la producerea unui accident rutier.

Din primele cercetări, a reieșit faptul că șoferul unui autoturism nu ar fi acordat prioritate de trecere unui scuter, care era condus de tânărul de 22 de ani, moment în care tânărul ar fi frânat pentru a evita impactul, căzând ulterior pe partea carosabilă, suferind vătămări corporale.

Conducătorul autoturismului ar fi plecat de la fața locului, iar victima a fost transportată la spital, unde a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

În urma activităților investigative efectuate, conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui tânăr, de 19 ani.

Totodată, în urma verificărilor în bazele de date, a reieșit faptul că tânărul de 22 ani nu era posesor de permis de conducere, iar scuterul electric pe care îl conducea nu era înregistrat în vederea circulației pe drumurile publice.

Asupra acestuia a fost extinsă urmărirea penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea in circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

În continuare a fost dispusă urmărirea penală față de șoferul autoturismului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de părăsirea locului accidentului, iar față de tânărul de 22 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Totodată, față de cei doi a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*