Dosare penale pentru doi călărășeni, care dețineau ilegal arme neletale

Dosare penale pentru doi călărășeni, care dețineau ilegal arme neletale

Poliția din județul Călărași a efectuat o serie de acțiuni în cadrul Planului național de acțiune „R.GUNS” pentru combaterea deținerii ilegale de arme și prevenirea evenimentelor periculoase. În urma acestor intervenții, polițiștii au confiscat mai multe arme neletale și au întocmit dosare penale împotriva celor implicați.

Potrivit IPJ Călărași, la data de 27 iunie, în comuna Vlad Țepeș din județul Călărași, polițiștii din Secția 6 Poliție Rurală Grădiștea au oprit un autoturism în cadrul unui control de rutină. În portbagajul mașinii, aceștia au descoperit o armă neletală de tir sportiv, cu aer comprimat, calibru 5,5 mm. După verificări, s-a constatat că arma fusese achiziționată de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Anglia, și adusă în România prin intermediul serviciului de curierat. Mai departe, aceasta fusese transferată vecinului său, în vârstă de 37 de ani, în schimbul unor bunuri.

În baza informațiilor obținute, polițiștii au constatat că atât arma descoperită în mașină, cât și cele găsite ulterior în urma unor percheziții domiciliare în localitățile Potcoava și Ștefănești, erau neletale, fiind vorba de arme de tir sportiv cu aer comprimat, calibru 4,5 mm. De asemenea, au fost confiscate și 3.400 de diaboluri (bile metalice).

Cei doi bărbați implicați în acest caz nu erau autorizați pentru deținerea, portul și folosirea armelor respective, iar armele nu erau înscrise în circuitul civil al armelor. Polițiștii au întocmit dosare penale pe numele lor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată. De asemenea, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*