Două persoane vârstnice, găsite decedate într-un imobil cuprins de flăcări din Plătărești

Două persoane vârstnice, găsite decedate într-un imobil cuprins de flăcări din Plătărești. FOTO: ISU Călărași

Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Budești au intervenit în cursul dimineții de marți, 7 februarie, în jurul orei 03.40, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Plătărești.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, la fața locului s-au deplasat două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de Intervenție Budești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, de capacitate mărită.

„La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, generalizat, cu flacără deschisă și cu degajare de fum dens la nivelul întregului imobil, existând risc de extindere a arderii și la alte locuințe și bunuri materiale aflata în imediata apropiere”, au transmis reprezentanții ISU Călărași.

Concomitent cu acțiunile de lichidare a incendiului, salvatorii au efectuat și operațiuni de căutare – salvare a proprietarilor, despre care existau informații că ar fi în locuință. Un bărbat în vârstă de 81 de ani a fost găsit carbonizat în interiorul unei încăperi a locuinței de către pompieri, iar o femeie, în vârstă de 76 de ani, se afla în stop cardio respirator.

„Paramedicii SMURD, ajunși la locul intervenției, au efectuat masaj cardiac victimei conform protocolului, însă fără rezultat, femeia fiind declarată decedată”, au mai precizat sursele citate.

Pompierii militari au acționat pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ trei ore și au reușit să stingă focul în limitele găsite, fiind astfel salvate locuințele și mai multe bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care cele două persoane vârstnice și-au pierdut viața.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*