Expoziție de etnografie și artă populară la Muzeul Dunării de Jos din Călărași

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă invită la vernisajul expoziției de etnografie și artă populară, denumită sugestiv „Muzeul – Locul Regăsirii”. Evenimentul va avea loc vineri, 11 martie, de la ora 13.00, la sediul muzeului din strada Progresul, nr. 4.

Bunurile culturale prezentate în această expoziție au fost achiziționate de Muzeul Dunării de Jos în perioada anilor 2017 – 2021 de la Constantin Dobre și de la Daniel Chiriac, sau au fost donate acestuia de Rodica Simionescu, Lucia Purcărea, Doina Bobârcea, Alexandrina Chesaru, Gabriel Șebe, Iuliana-Adriana Neagu, Alina-Rodica-Vestirea Iacob și de Mircea Cristescu.

Totuși, expoziția nu vorbește atât despre obiecte, cât despre oameni: despre obiceiurile lor, despre îndeletnicirile lor, despre portul lor și despre sârguința, măiestria și priceperea acestora. Este o expoziție ce reflectă sufletul poporului român: trudit, muncit, dar totodată, iubitor de frumos. Astfel, vă sunt aduse în prim-plan, obiecte folosite în atelierele de tâmplărie, obiecte din ceramică, porțelan, argint și din alamă folosite de-a lungul timpului la servirea mesei, obiecte de port popular și ștergare țesute și cusute cu migală la lumina lămpii, obiecte pe care le puteți admira până la sfârșitul lunii aprilie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*