Focar de pestă porcină în localitatea Sohatu

Focar de pestă porcină africană în județul Călărași

Un focar de pestă porcină a fost depistat în localitatea Sohatu, fiind vorba de aproape 12.000 de animale infectate.

Pe data de 18 martie, în sala de ședințe a Instituției Prefectului s-a întrunit Consiliul Județean pentru Situații de Urgență, în urma confirmării unui focar de pestă porcină africană în localitatea Sohatu, mai exact 11707 de porcine infestate.

Ședința a fost prezidată de prefectul Barbu Valentin, împreună cu subprefecții Dumitru Nicolae și Georgică Ștefan.

“A fost adoptat planul de măsuri prin care s-au stabilit responsabilitățile instituțiilor implicate în aplicarea normelor sanitar-veterinare de combatere a pestei porcine africane. A fost instituită o zonă de supraveghere de 10 km pe raza localităților: Budești, Aprozi, Buciumeni, Nuci, Popești, Gălbinași, Cucuieți, Podu Pitarului, Plătărești, Progresu, Solacolu, în raport cu localizarea focarului”, a anunțat Prefectura Călărași.

De asemenea, a fost instituită o zonă de protecție de 3 kilometri pe raza localităților Sohatu, Vasilați, în raport cu localizarea focarului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*