FOTO Două căprioare, salvate din apele unui canal în urma unei intervenții în comun a pompierilor și jandarmilor călărășeni

Două căprioare, salvate din apele unui canal în urma unei intervenții în comun a pompierilor și jandarmilor. FOTO: ISU Călărași

Pompierii militari călărășeni au făcut echipă bună cu jandarmii, în dimineața zilei de sâmbătă, 1 octombrie, și au salvat două căprioare, mamă și pui, care, speriate de o haită de câini, au sărit în canalul de la marginea localității Rasa și nu mai puteau ieși din apă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, Ștefan-Ovidiu Tătăranu, ori de câte ori încercau să urce pe malul taluzat, alunecau în apă la fiecare încercare, fiind tot mai ostenite.

La fața locului au ajuns echipaje de pompieri și jandarmi, cu trei autospeciale și o barcă pneumatică.

„Căprioarele erau foarte speriate și obosite, iar pompierii și jandarmii s-au organizat și au pornit pe ambele maluri ale canalului, astfel încât să le facă pe cele două să ajungă în zona unde malurile canalului sunt cu iarbă și pământ pe margine, ca să poată urca. Zis și făcut, totul a decurs conform planului convenit, le-am ghidat pe cele două mamifere și au reușit să iasă din apă, după care au fugit pe câmp”, a precizat Ștefan-Ovidiu Tătăranu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*