FOTO VIDEO Marius Dulce, primarul municipiului Călărași: „Termenul este undeva în 2026, dar eu îmi doresc ca lucrările de infrastructură rutieră aflate în lucru să fie finalizate până anul viitor, în vară”

Primarul Marius Dulce. FOTO Paul Alexe

În viața oricărei localități, infrastructura rutieră reprezintă un factor important în dezvoltarea comunității, facilitând circulația de zi cu zi a locuitorilor săi și accesul la infrastructura socială, contribuie la un nivel mai ridicat al securității oamenilor, dar este și un factor deosebit de important atunci când vine vorba despre decizia companiilor de a investi într-o anumită zonă.

În condițiile în care Primăria Municipiului Călărași are în derulare o serie de proiecte majore de dezvoltare a infrastructurii rutiere, acest lucru vine „la pachet” cu o serie de aspecte neplăcute pentru locuitorii municipiului Călărași, nevoiți să aibă în vedere evitarea, pe cât posibil, a zonelor în care se lucrează. Pentru a afla care este stadiul lucrărilor, precum și plaja de așteptare cu privire la termenul de finalizare a acestora, am stat de vorbă cu primarul Marius Dulce   .

„Este clar că atunci când construiești ceva, deranjezi. Acest lucru se întâmplă și la Călărași, dar încercăm să deranjăm cât mai puțin. Am gândit o infrastructură rutieră paralelă cu cea principală, care este gata și poate fi folosită. Suntem conștienți că nemulțumiri tot există, pentru că oamenii vor ca lucrurile să se întâmple repede, vor confort, dar așa cum știți nimic nu se face fără durere sau nimic nu se poate face fără deranj, fără praf”, a punctat în deschiderea discuției primarul Marius Dulce.

În prezent, se află în plină desfășurare lucrările de modernizare a strazilor și trotuarelor din cartierul Mircea Vodă, iar recent s-a dat startul lucrărilor în cartierul Măgureni.

„Avem un cartier întreg, cartierul Mircea Vodă, început pe PNI „Anghel Saligny”, și unde s-a ajuns deja la asfaltări, la pregătire la nivel de piatră și unde urmează să se asfalteze. Deasemenea, zilele trecute am început cu cartierul Măgureni. Sunt promisiuni din campanie pe care, iată, am ajuns să le onorăm. Este adevărat, nici oamenii nu mai au răbdare și vor ca totul să se facă repede, dar trebuie să găsim soluții financiare, să găsim soluții tehnice, să aliniem toate problemele și să le rezolvăm. Iar pentru acest lucru e nevoie de răbdare. Nu este ușor să găsești soluția financiară, nu este ușor să faci canalizare într-un cartier, apoi să readuci la starea inițială, nu este ușor să găsești soluția financiară și tehnică să asfaltezi cartiere întregi”, a explicat primarul municipiului Călărași.

Primarul Marius Dulce a reamintit faptul că lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere vizează aproximativ patru kilometri și jumătate de strazi în cartierul Măgureni și peste opt kilometri în cartierul Mircea Vodă. De asemenea, se lucrează între blocurile de locuințe, unde se reabilitează pavajele și se amenajează spațiile verzi.

„Ținta noastră rămâne reabilitarea infrastructurii rutiere, dar nu putem neglija curățenia dintre blocuri, unde trebuie să eliminăm zonele care sunt mai deranjante din acest punct de vedere. Sigur, ținem cont de dorințele cetățenilor, am dezvoltat locuri de parcare, am amenajat aleile dintre blocuri, continuăm cu reamenajarea spațiilor verzi, dar, repet, totul necesită timp și bani”, a continuat Marius Dulce.

Primarul consideră că termenul finalizării proiectelor de infrastructură rutieră aflate în derulare poate fi mult devansat, cu condiția ca finanțarea să nu sufere sincope.

„Termenul este undeva în 2026, pentru că până atunci avem dreptul la această finanțare. Totuși, eu vreau ca lucrările să fie finalizate până la anul viitor, în vară, dacă se poate. Deja vă pot oferi un reper, iar dacă finanțările vin de la guvern prin PNI „Anghel Saligny”, în Mircea Vodă am început la sfârșitul lunii mai, suntem în luna octombrie și deja avem pregătite la nivel de piatră cam 4 kilometri, adică jumătate, asfaltat avem un kilometru, este finalizată strada Pescăruș, apoi strada Luceafărului care este la primul strat de asfalt. Sunt lucruri care s-au făcut destul de repede, dar totul depinde de cât de repede se finanțează, pentru că dacă avem bani atunci avem și răspuns din partea antreprenorilor, care fac lucrurile să se miște rapid”, a explicat Marius Dulce.

Edilul a mai spus că indiferent de proiectul la care ne referim, locuitorii orașului trebuie să înțeleagă că niciun cartier nu va fi uitat, dar că trebuie să existe o logică în modul în care se fac lucrările, astfel încât să nu se ajungă în situația, de exemplu, de a fi necesară o intervenție la sistemul de canalizare după ce deja s-a asfaltat…

„Nu lăsăm pe nimeni în urmă, dar trebuie să facem lucrările într-o anumită logică, tocmai pentru a le face așa cum trebuie. Nu putem începe în șapte locuri deodată și să nu terminăm nimic. Hai să terminăm ce avem de făcut, unde avem infrastructură care poate să fie atacată, pentru că dacă mă duc într-o zonă să asfaltez trebuie să am toată infrastructura, gaze, apă, canalizare, lucruri ce trebuie rezolvate înainte. Pentru cartierele mărginașe, la fel, căutăm soluții. Avem un cartier de tineri în care îmi doresc foarte mult să ducem sistemul de canalizare cât mai curând posibil, pentru că nici ei nu mai au răbdare. Așteptăm să se deschidă ghidul de finanțare pe PNI și suntem acolo, prezenți, să luăm banii prin finanțările guvernamentale și să putem face canalizarea și în această zonă”, a mai spus Marius Dulce.

Nu în ultimul rând, primarul municipiului Călărași a amintit cât de importantă este continuitatea în finanțare, iar la momentul actual există garanții venite dinspre guvern că va fi asigurată, în continuare, finanțarea proiectelor de infrastructură, considerate a fi prioritare în strategia de dezvoltare a țării.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*